Business Hi-Tech

Germania lansează licitaţia 5G de la care aşteaptă încasări de miliarde de euro

Germania lansează licitaţia 5G de la care aşteaptă...

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2019, 00:00 201

Germania a lansat în sfârşit procedura oficială de scoatere la vânzare a spectrului radio care le va permite operatorilor de telecom să lanseze pe scară largă servicii de comunicaţii 5G, rezultatul competiţiei urmând să influenţeze puternic competitivitatea celei mai mari economii europene, notează Reuters. Trei companii au fost admise la licitaţie: Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland. Procedura a fost blocată de o serie de procese intentate de operatorii de telecom, care au fost nemulţumiţi de diferite cerinţe ale autorităţilor. 

Berlinul a ales să nu dea curs cerinţelor SUA de a elimina grupul chinez Huawei din rândul companiilor care vor participa la construcţie reţelelor, alegând în schimb să introducă reguli mai dure de securitate. Statul german nu a comunicat ce sumă se aşteaptă să încaseze în urma licitaţiei, însă este clar că aşteptările sunt de ordinul miliardelor de euro. În 2015 Germania  a obţinut 5,1 mld. euro din vânzarea de licenţe radio 4G. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO