Business Hi-Tech

George Sârbu, community manager al Innovation Labs: Avem nevoie de un grup de lucru care să urmărească ecosistemul şi cum evoluează tehnologiile în ecosistem şi să fie preventiv în eliminarea barierelor din acest mediu

ZF Digital Summit `21

George Sârbu, community manager al Innovation Labs: Avem...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.11.2021, 16:07 150

George Sârbu, community manager în cadrul Innovation Labs, a spus în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2021, că ecosistemul local de start-up-uri are nevoie de un grup de lucru care să urmărească ecosistemul şi care să îi implice şi pe actorii statului.

„Cel mai important lucru este să construim un grup de lucru dedicat care să urmărească ecosistemul. Statul nu ştie, află greu dar crede că ştie şi e informat şi atunci, invitaţia către cei care organizează programe dedicate ecosistemului de start-up-uri este să aducă cât mai mulţi oameni din partea publică. Poate avem aşa o dorinţă de a nu îi chema pentru că nu vrem să ne asociem cu anumite partide, nu prea îi invităm să vadă ce se întâmplă în ecosistem. Dar cel mai simplu e să îi inviţi cu tine la masă şi să înveţe şi ei”, a spus George Sârbu.

El a adăugat că acest grup de lucru ar trebui să urmărească ecosistemul şi să fie preventiv în eliminarea barierelor din acest mediu. „Spre exemplu povestea cu ride-sharing-ul, dacă statul urmărea ce se întâmpă cu ride-sharing-ul ar fi putut să faciliteze totul înainte să înceaptă nebunia cu taxiurile. Şi dacă ridic aceste bariere nu mai trebuie să plec în altă ţară pentru că în România ai cadrul legal.”

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO