Business Hi-Tech

Furnizorul telecom Euroweb pleaca din Romania

12.12.2005, 19:23 22

Furnizorul american de solutii de comunicare Euroweb International va vinde filialele din Romania si Ungaria catre un operator international important, a declarat Laurentiu Stan, directorul Euroweb Romania. Tranzactia se va finaliza la sfarsitul acestei saptamani.

Euroweb International a vandut in noiembrie 2004 filiala din Cehia, iar in aprilie anul acesta pe cea din Slovacia. Subsidiarele din Romania si Ungaria erau ultimele din portofoliul companiei.

"Operatorul care va cumpara nu este inca prezent pe piata din Romania. Compania va mai achizitiona o serie de firme din Europa Centrala si de Est in primul trimestru al anului viitor", a mai spus Stan. Identitatea operatorului si valoarea tranzactiei nu au fost dezvaluite, intrucat ar putea influenta evolutia actiunilor Euroweb, care este cotata la bursa americana Nasdaq, conform lui Stan. Filiala din Romania va fi insa vanduta la un pret "cu mult mai mare" decat cel platit pentru subsidiara slovaca - 2,7 mld. $ (2,28 mld. euro), a precizat el.

Nu este insa vorba de o tranzactie speculativa. Operatorul care va prelua filialele din Romania si Ungaria are intentii de dezvoltare a activitatii de pe aceste piete, au asigurat oficialii Euroweb Romania.

Furnizorul international de servicii de telecomunicatii a venit cu o oferta pentru cele doua filiale europene ale Euroweb si a semnat un acord de exclusivitate in negocieri. In plus, compania a depus o suma asiguratorie de 500.000 $ (423.500 de euro) in contul Euroweb, care va fi pastrata in cazul in care oferta este retrasa, conform oficialilor.

Euroweb Romania estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 14 mil. euro pe intreg anul 2005, in crestere cu 80% fata de cifra de afaceri de 8 mil. euro raportata anul trecut. Cresterea se datoreaza nu atat maririi portofoliului de clienti, numar care s-a incadrat in planul de crestere de 10 clienti pe luna, cat faptului ca Euroweb Romania s-a extins anul acesta ca prezenta teritoriala in mai multe puncte din tara, a explicat Laurentiu Stan.

Euroweb International, cu filiale in Romania si Ungaria, a raportat o cifra de afaceri de 27,4 mil. euro in primele noua luni ale anului, cu 50% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO