Business Hi-Tech

Furnizorul polonez de servicii IT Asseco, venituri de peste 52 mil. euro, în creştere cu 4%

Furnizorul polonez de servicii IT Asseco, venituri de...

Autor: Ioana Nita

07.08.2014, 00:00 344
Grupul polonez Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE, ASEE), unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de IT din regiune care are afaceri şi pe plan local, a înregistrat în al doilea trimestru al anului venituri din vânzări de 52,7 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Compania a înregistrat cea mai mare creştere a veniturilor în divizia de plăţi, cu peste 3,7 milioane de euro în creştere faţă de prima jumătate a anului 2013. Performanţa acestei divizii a fost determinată în principal de o creştere organică în Croaţia, Serbia şi Slovenia, precum şi de consolidarea cu succes a companiei croate EÎR Croaţia, achiziţionată de ASEE S.A. în octombrie 2013. Profitul net raportat de  grup a crescut cu 7% în primul semestru al anului, ajungând la 3,9 milioane de euro.
 
“Rezultatele bune ale companiei provin dintr-o strategie a grupului Asseco SEE, care prevede creşterea continuă a veniturilor din servicii şi soluţii proprii, precum şi oferirea de procese externalizate de plăţi, ca o alternativă la sistemul tradiţional al deţinerii de ATM-uri şi POS-uri” a precizat Piotr Jeleƒski, preşedinte al consiliului de administraţie al Asseco South Eastern Europe S.A. în 2013, cifra de afaceri a subsidiarei locale – Asseco SEE România a crescut cu 3% fa?ă de 2012 şi a obţinut un profit net de 1,2 milioane de euro, potrivit lui Vladimir Aninoiu, CEO al Asseco SEE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO