Business Hi-Tech

Furnizorul de tehnologie IT Genetics a lansat platforma Planograma, care îşi propune să automatizeze şi să centralizeze activităţile de logistică, depozitare, curierat, distribuţie sau producţie

Liviu Sima, fondator IT Genetics

Liviu Sima, fondator IT Genetics

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.06.2021, 11:12 576

Compania IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii hardware şi software pe piaţa DC/POS (colectare de date şi puncte de vânzare), cu activităţi în România, Ungaria şi Bulgaria, a lansat platforma digitală Planograma, de tip WMS (Warehouse Management System), care îşi propune să centralizeze, să eficientizeze şi să automatizeze activităţile de logistică, depozitare, curierat, distribuţie şi producţie, ptorivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Ne-am dorit să avem o soluţie care să nu fie greoaie şi pe care să şi-o permită orice business, iar Planograma este o soluţie simplă, uşor de implementat şi accesibilă, care poate face mult mai uşoară viaţa oricărui business care operează un depozit”, a spus Liviu Sima, fondator IT Genetics.

Soluţia software are la bază algoritmi de inteligenţă artificială care permit optimizarea spaţiilor în timp real, platforma fiind dedicată companiilor de e-commerce, dar şi celor care activează în industrii precum retail, FMCG, pharma şi sănătate, construcţii, HoReCa, logistică, transporturi.

„Într-un mediu de afaceri competitiv, mereu în schimbare şi plin de provocări, clientul are întotdeauna acces la rapoarte şi metrice în timp real, ceea ce le creează cadrul potrivit pentru luarea celor mai bune decizii de business. Sperăm ca Planograma să fie un pas în accesibilizarea soluţiilor IT, dar şi un pas important în digitalizarea companiilor româneşti”, a adăugat Liviu Sima.

Platforma este o soluţie găzduită în cloud, ceea ce înseamnă că poate fi accesată oricând, de pe orice dispozitiv ce beneficiază de o conexiune la Internet. De asemenea, aceasta se poate integra în sisteme ce includ aplicaţii ale unor terţe părţi, precum soluţii Open-API, ERP, dar şi dispozitive cu cititoare RFID pentru scanarea codurilor de bare sau identificarea radio.

Astfel, utilizatorii au la dispoziţie informaţiile disponibile într-un singur panou de acces care le permite să genereze şi să trimită pe e-mail rapoarte şi fişe de lucru.

De asemenea, integrarea Planograma în fluxul de lucru al unei companii poate genera creşteri la nivelul profitabilităţii prin reducerea cu până la 50% a costurilor operaţionale, precum şi prin creşterea cu până la 70% a eficienţei colectării comenzilor şi cu până la 100% a preciziei stocurilor, potrivit analizelor realizate de reprezentanţii Planograma.

„În ceea ce priveşte impactul operaţional al aplicaţiei, Planograma asigură companiilor o serie de beneficii precum: acurateţe în trasabilitatea produselor (până la serie, lot, date de expirare la nivel de stoc etc.), optimizarea fluxurilor şi stocurilor, managementul eficient al sarcinilor operatorilor din depozite, eficientizarea spaţiilor şi echipamentelor, automatizarea sarcinilor şi creşterea productivităţii, eliminarea erorilor umane şi reducerea timpului de manipulare, colectare şi aprovizionare”, au mai transmis reprezentanţii IT Genetics.

Pentru anul în curs, unul dintre obiectivele reprezentanţilor IT Genetics vizează implementarea platformei Planograma în aproximativ 20 de companii din România.

„Aşa cum am văzut, criza COVID-19 a făcut ca tot mai multe businessuri locale să îşi extindă serviciile în zona de e-commerce, să implementeze politici de muncă de la distanţă şi să îşi digitalizeze procesele. De aceea le rămânem alături antreprenorilor români prin implementarea şi dezvoltarea de soluţii personalizate care să se adapteze nevoilor, resurselor şi capabilităţilor existente în fiecare organizaţie”, a menţionat Liviu Sima.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO