Business Hi-Tech

Furnizorul de soluţii software Bento încheie 2021 cu afaceri de 27,3 milioane de lei, în creştere cu 78%, şi un profit de 4,5 milioane de lei

Furnizorul de soluţii software Bento încheie 2021 cu...

Autor: Roxana Rosu

22.03.2022, 13:45 243

Bento, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 27,3 milioane de lei, o creştere cu 78%, şi un profit net de 4,5 milioane de lei, cu 144% peste nivelul din 2020. 

„2021 a fost pentru noi un an cu o activitate dinamică la nivelul afacerii, reuşind să avem parte de creşteri pe toate planurile. În plus, în cea de-a doua parte a anului am fost implicaţi în pregătirea companiei pentru listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, reuşind închiderea cu succes a plasamentului privat la finalul lunii noiembrie. Rezultatele financiare înregistrate anul trecut încununează munca titanică depusă în ultimii zece ani în optimizarea unor procese din cadrul activităţii noastre şi investiţiile constante realizate în dezvoltarea produselor software proprii, dar şi a calităţii serviciilor de Infrastructură IT şi Cloud livrate şi a parteneriatelor strategice încheiate, precum cele cu Microsoft, HPE sau CISCO,” a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie BENTO.  

Planurile pentru 2022 includ investiţii în dezvoltarea produselor proprii şi lansarea procesului de extindere la nivel internaţional, şi în ţări din regiunea apropiată, precum Ungaria, Serbia sau Bulgaria.

Din afacerile totale, 65% au fost generate de divizia IT, Infrastructură şi Cloud, în timp ce restul de 35% reprezintă contribuţia adusă de divizia Dezvoltare Software.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO