Business Hi-Tech

Fundaţia Vodafone România şi Centrul de Evaluare şi Analize Educaţionale au lansat un proiect ce are ca obiectiv crearea de resurse educaţionale online şi experimente filmate pentru cadrele didactice

Fundaţia Vodafone România şi Centrul de Evaluare şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.07.2021, 13:21 68

Centrul de Evaluare şi Analize Educaţionale şi Fundaţia Vodafone România anunţă lansarea proiectului „Investigăm şi înţelegem fizica”, care are ca obiectiv crearea de resurse educaţionale online şi experimente filmate pentru cadrele didactice care folosesc metoda investigaţiei în predarea fizicii, potrivit unui comunicat transmis de cele două organizaţii.

„Odată cu pandemia şi trecerea la şcoala online, a devenit necesară adaptarea acestor resurse la noul mod de predare şi învăţare. Pe lângă digitalizarea unora dintre resursele existente, proiectul <Investigăm şi înţelegem fizica> presupune şi generarea de conţinut digital nou, precum fişele de lucru dinamice. Acestea le dau posibilitatea profesorilor să aplice metoda investigaţiei şi în scenariul online, dar şi cu prezenţă la clasă, foarte util în contextul lipsei truselor experimentale în şcoli şi al accesului limitat în laboratoarele de fizică”, au transmis reprezentanţii celor două companii.

Proiectul „Investigăm şi înţelegem fizica” are la bază un alt program dezvoltat de Centrul de Evaluare şi Analize Educaţionale - „Fizica Altfel”- lansat în 2011, care a constat în dezvoltarea de resurse educaţionale - ghid metodologic de predare a fizicii, fişe de lucru pentru elevi, experimente filmate - pentru ca profesorii să poată utiliza la clasă învăţarea prin investigaţie.

„Programul a demonstrat astfel că trecerea la metoda învăţării fizicii prin investigaţie are un impact măsurabil asupra rezultatelor elevilor.”

Proiectul cuprinde o platformă web ce conţine resurse digitale interactive care pot fi integrate în Google Workspace - Classroom, Drive, Google Sheets-, fişe de lucru digitale, interactive, care permit lucrul colaborativ în clasă, dar şi sub formă de temă pentru acasă şi 60 de experimente filmate însoţite de sarcini de lucru.

„Totodată, pe platformă vor putea fi găsite într-o secţiune dedicată planuri de lecţii dezvoltate de profesori cu experienţă care vor ghida cadrele didactice în organizarea şi derularea orelor de fizică.”

De asemenea, proiectul se derulează până în februarie 2022 şi este finanţat de Fundaţia Vodafone România cu 112.000 lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO