Business Hi-Tech

Franţa, acuzată că adăposteşte “piraţi informatici” care atacă companiile americane

Franţa, acuzată că adăposteşte “piraţi...

Autor: Iulian Anghel

12.02.2013, 19:09 257

Un raport al serviciilor de informaţii americane ce ar fi trebuit să rămână confidenţial acuză faptul că Franţa adăposteşte “piraţi” ai internetului care au organizat activităţi de spionaj cibernetic împotriva companiilor americane din domenii strategice.

Washingtonul se face eforturi să îmbunătăţească protecţia informatică a acestor companii în faţa atacurilor cibernetice care se înmulţesc.

China nu este, aşadar, singurul stat din care pornesc atacuri asupra sistemelor informatice americane. Franţa este, la rându-i, un astfel de stat, potrivit unui raport secret al agenţiei de informaţii americane National Intelligence Estimate (NIE), divulgat recent de Washington Post.

Astfel de atacuri cibernetice au ca ţintă culegerea de informaţii protejate din companiile americane, sectoarele privilegiate fiind energia, finanţele, domeniul aerospaţial şi cel auto.

Prejudiciul s-ar ridica la mai mult de zeci de miliarde de euro, potrivit Washington Post. Pentru NEI, cei care comandă astfel de atacuri sunt greu de identificat şi nu este clar dacă în spate se află companii rivale sau hackeri izolaţi.

Francezii au reacţionat la acest raport, amintind că şi Franţa este atacată din SUA. Publicaţia La Tribune aminteşte astăzi că, la finele anului trecut, un raport ce trebuia să rămână confidenţial, dar a apărut în presă, relava că atacul asupra site-ului Palatului Elysee (sediul preşedinţiei franceze) a plecat din SUA, informaţie dezminţită, la acea vreme, de Washington.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO