Business Hi-Tech

Fostul Romtelecom în trim. 3: blocajul de pe net fix continuă, iar telefonia fixă cade pentru prima oară sub 2 milioane de linii. TV-ul rămâne în teritoriul pozitiv

Fostul Romtelecom în trim. 3: blocajul de pe net fix...

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2016, 09:27 546

Numărul de linii de telefonie fixă ale fostei companii Romtlecom a scăzut în al treilea trimestru din acest an, pentru prima oară, sub pragul de 2 milioane, arată datele financiare publicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar al Telekom Romania Communications. Numărul de linii fixe a scăzut în perioada menţionată cu 5,6% la 1,998 milioane de linii, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, rapoartele Deutsche Telekom arată că operatorul continuă să se confrunte cu un blocaj pe segmentul cheie de servicii de internet fix: numărul de abonamente este un pic mai mare în raport cu anul precedent însă se află în scădere faţă de trimestrul anterior şi a scăzut din nou sub pragul de 1,2 milioane de contracte.

Declinul fostului Romtelecom pe segmentul de internet fix, care se află în plină creştere la nivel de industrie, a început în mandatul echipei Nikolai Beckers - CEO şi Mathias Hanel - director comercial rezidenţial, care între timp au fost înlocuiţi de acţionari de la conducerea grupului din România.

Serviciile de televiziune rămân segmentul cu cea mai bună performanţă din portofoliul Telekom: numărul de clienţi a urcat cu 2% la 1,461 milioane faţă de anul anterior şi a rămas la acelaşi nivel cu cel înregistrat în trimestrul precedent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO