Caută doar în titlu
Business Hi-Tech

Fondul Roca X, unde au pus bani mai mulţi antreprenori români, vrea să investească 10 mil. euro în start-up-uri hi-tech în următorii doi ani. Până acum, fondul a investit în cinci companii, dintre care trei româneşti şi două străine

Grupul de antreprenori români care a pus ba­ze­le Roca X, un fond de in­vestiţii care caută start-up-uri din tehno­lo­gie din România şi străinătate, are în plan să ajungă la „plasamente” de 10 mil. euro în doi ani. Fondatorii vehi­cu­lu­lui sunt divizia de investiţii a CITR Group (prin CIT Ressources şi CIT Restructuring), BT Asset Management, Grampet SA (grup feroviar controlat de omul de afaceri Gruia Stoica), Liviu Sto­leru (CEO al producătorului de că­rămizi Cemacon), Lucia Costea (ma­na­ging partner al distribuitorului de su­pli­mente alimentare Secom), Oana-Ionela Luca, George-Mircea Târno­veanu şi Marius Alexe.

„Avem un fond iniţial de 2,7 mi­lioane de euro, din care am investit deja 600.000 de euro în cinci firme. Până la finalul anului 2020, urmărim să ducem valoarea fondului la 5 milioane de euro, iar în 2021 vrem să ajungem la 10 mi­lioane de euro investiţi”, spune Andrei Cionca, preşedintele consiliului de su­pra­veghere al Roca X şi fondator al CITR, unul dintre acţionarii Roca X. În vizorul platformei intră afaceri din Ro­mânia, dar şi din alte ţări europene şi din Israel, pentru că, spune Andrei Cion­ca, această ţară are multe companii dez­voltate în tehnologie care au atras aten­ţia investitorilor.

Fonda­torii Roca X şi-au propus ca 40% din investiţii să fie în companii româneşti şi câte 30% în firme israeliene şi euro­pene. Domeniile ţintite sunt energia verde, eHealth, cyberse­curity, fintech, edu-tech, machine learning, inteligenţă arti­ficială.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.