Business Hi-Tech

Fondul de investiţii GLB, care gestionează active de 19 mld. euro, negociază pentru achiziţia furnizorul francez de outsourcing Webhelp, prezent şi pe piaţa din România

Fondul de investiţii GLB, care gestionează active de 19...

Autor: Cristina Bellu

11.07.2019, 14:54 178

Fondul de investiţii Groupe Bruxelles Lambert (GBL), cu o valoare indicativă a activului net de 19 mld. euro, anunţă demararea negocierilor pentru achiziţionarea unui pachet majoritar de acţiuni ale grupului francez de outsourcing Webhelp, alături de acţionarii si co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha şi Frédéric Jousset, care îşi vor păstra rolul de directori executivi fondatori, şi echipa de management actuală.

Ca rezultat al acestei tranzacţii, GBL va achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al Webhelp, compania având o valoare de 2.4 miliarde euro.

“Această tranzacţie este în concordanţă cu obiectivul anunţat al GBL de a-şi creşte portofoliul de active cu capital privat”, spune Ian Gallienne, CEO-ul GBL.

Fondat în anul 2000, Webhelp este astăzi unul dintre liderii globali în furnizarea de servicii de management a relaţiei cu clienţii şi de BPO (business process outsourcing).

În România, compania are circa 2.000 de angajaţi în cele patru sedii din ţară - Bucureşti Ploieşti, Galaţi şi Iaşi, iar portofoliul său de clienţi numără 31 de companii mari precum Samsung, Sephora, Bouygues Telecom, Orange, Vodafone, NN şi Eurostar. 

Până acum, businessul local al Webhelp a crescut în mod organic, ajungând anul trecut la o cifră de afaceri netă de peste 103 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO