Business Hi-Tech

Fondul de investiţii GapMinder Venture Capital investeşte 1,1 mil. dolari în startup-ul local Deepstash, aplicaţie ce agregă texte de pe diverse platforme de conţinut

Fondul de investiţii GapMinder Venture Capital...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.12.2020, 16:12 495

Fondul de investiţii local GapMinder Venture Capital a făcut o investiţie suplimentară de 550.000 de dolari în startup-ul local Deepstash, care facilitează identificarea, colectarea şi organizarea ideilor care sunt de interes pentru companii şi descoperă reacţii negative în social media. Astfel, investiţia totală a fondului de investiţii în startup-ul local ajunge la 1,1 mil. dolari, potrivit unui comunicat de presă transmis de GapMinder.

„Deepstash se impune pe un segment de piaţă care a luat o amploare extraordinară. Acesta este motivul pentru care am făcut o investiţie suplimentară, de peste jumătate de milion de dolari. Aplicaţia agregă texte de pe diverse platforme de conţinut, iar faptul că a câştigat mai mult de un milion de utilizatori în mai puţin de un an, dovedeşte succesul acestui startup”, a spus Cosmin Ochişor, partener la GapMinder VC.

Investiţia va fi utilizată, în principal, pentru creşterea business-ului prin accelerarea achiziţiei de noi utilizatori şi, de asemenea, pentru dezvoltarea produselor.  

Pe lângă investiţia suplimentară a GapMinder în Deepstash, runda Late Seed de 3 milioane de dolari a inclus Connect Ventures (care a condus runda), Cultivate Capital şi diverşi angel investors europeni şi americani.

Pe parcursul acestu an, GapMinder VC a închis alte 19 runde iniţiale sau suplimentare de investiţii. Fondul de investiţii local îşi concentrează atenţia asupra companiilor FinTech, de securitate cibernetică şi autentificare, Machine Learning enabled predictive, servicii orizontale / backbone pentru retail online şi zona MedTech.

Fondul de capital de risc de 45 de milioane de dolari investeşte în companii de înaltă tehnologie născute în România şi Europa Centrală, care se extind la nivel internaţional, în etapele Seed sau Seria A.

Portofoliul GapMinder include companii precum  TypingDNA, Frisbo,  SmartDreamers, Soledify, Cartloop şi Innoship.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO