Business Hi-Tech

Fondul Catalyst România II pariază 1,2 mil. euro pe platforma de investiţii Seedblink

Fondul Catalyst România II pariază 1,2 mil. euro pe...

Autor: Adrian Seceleanu

09.07.2021, 00:02 121

Fondul de capital de risc Catalyst România Fund II a investit 1,2 mil. euro în platforma de investiţii Seedblink din poziţia de lead-investor în runda de serie A demarată de companie la finalul lunii mai, conform unui anunţ comun al celor două părţi. Valoarea totală a finanţării a fost de 3 mil. euro. SeedBlink a obţinut ca parte din finanţarea de serie A suma de 1,1 mil. euro prin equity crowd-investing  pe propria platformă. Restul finanţării au provenit de la Catalyst România Fund II (1,2 mil. euro) şi alţi investitori instituţionali (0,7 mil. euro). Tranzacţia a fost asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu. Seedblink, care a ajuns în mai puţin de doi ani la un număr de aproape 50 de campanii de finanţare derulate şi o comunitate de 6.000 de investitori din 15 ţări, are nevoie de fonduri pentru a-şi extinde operaţiunile. 

„SeedBlink are potenţialul de a îndepărta barierele tradiţionale ale procesului de finanţare, atât pentru investitori, cât şi pentru start-up-urile de tehnologie din întreaga Europă”, a declarat Marius Ghenea, managing partner al Catalyst România. “Această rundă confirmă încrederea în viziunea şi potenţialul SeedBlink de a accelera inovaţia tech în Europa prin susţinerea antreprenorilor la început de drum cu «smart money»” a declarat Radu Georgescu, chairman of board of advisors în cadrul SeedBlink.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO