Business Hi-Tech

Fondatorul Huawei, sfidător în faţa ameninţărilor SUA: "Am furat tehnologiile americane ale viitorului? Statele Unite nici măcar nu deţin aceste tehnologii"

Fondatorul Huawei, sfidător în faţa ameninţărilor...

Autor: Mircea Nica, Business Magazin

01.06.2019, 17:01 9828

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei Technologie, a afişat o poziţie sfidătoare în faţa sancţiunilor din S.U.A., care ameninţă supravieţuirea companiei sale, conform Bloomberg.

Într-un interviu acordat Bloomberg Television, miliardarul fondator al celei mai mari companii tehnologice din China a recunoscut că sancţiunile primite din partea administraţiei Trump vor afecta poziţia de conducere în faţa rivalilor precum Ericsson AB şi Nokia Oyj, pe care compania a construit-o în decurs de doi ani. Ren Zhengfei a adăugat că Huawei fie va creşte producţia proprie de chipuri, fie va găsi alternative pentru a îşi menţine avantajul în domeniul telefoanelor inteligente şi 5G.

SUA a pus Huawei pe "Entity List", o măsură prin care interzice companiei să cumpere componente şi tehnologie de la firme americane fără aprobarea guvernului. SUA acuză compania că a ajutat Beijingul în spionaj. Această interdicţie blochează cel mai mare furnizor mondial de echipamente de reţea şi al doilea cel mai mare vânzător de telefoane inteligente chiar în momentul în care se pregătea să se alăture liderilor tehnologiei globale. De asemenea, interdicţia ar putea perturba lansarea wireless a 5G la nivel global, subminând un standard care este considerat temelia tehnologiilor autonome de la autoturisme, la operaţii făcute de roboţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO