Business Hi-Tech

Florina Tănase, director juridic şi relaţii ale companiei, Telekom România: Discutăm cu Guvernul şi cu ANCOM un pachet legislativ care să simplifice procedura de autorizare pentru pentru lucrările de comunicaţii

Videoconferinţa ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?

Florina Tănase, director juridic şi relaţii ale...

Autor: Alex Ciutacu

21.07.2020, 20:00 448

Operatorul Telekom România consideră că anumite proceduri din legislaţia care se aplică în autorizarea lucrărilor din industria de comunicaţii ar putea fi simplificate şi discută cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor (MTIC) şi cu arbitrul telecom în acest sens, a explicat Florina Tănase, director juridic şi relaţii ale companiei, Telekom România, în cadrul videoconferinţei ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?, realizată în parteneriat cu casa de avocatură MPR Partners.

„Vorbim despre implementarea tehnologiei 5G, aş spune că este important să mergem în acestă direcţie, însă este la fel de important să fim pe deplin pregătiţi. Atunci când vorbim despre cum vom implementa este critic şi suntem în postura mulţumită de a avea o bună relaţie cu autorităţile, atât cu ministerul de resort, cât şi cu ANCOM, cu care purtăm discuţii asupra pachetului legislativ care să permită simplificarea procedurii de autorizare pentru lucrările de comunicaţii electronice. Nu este un pachet legislativ pentru 5G, nu este un pachet de reglementare dedicat implementării 5G, însă este absolut necesar pentru implementarea acestei tehnologii”, a declarat Florina Tănase, Telekom România, în cadrul evenimentului ZF.

Una dintre zonele care ar trebui simplificate este cea a procesului birocratic necesar pentru lucrări de construire în telecomunicaţii.  

„Este bine cunoscut că atunci când vorbim de executarea lucrărilor de construire pentru reţele de comunicaţii electronice procesul birocratic nu lasă prea multe de spus, de aceea am gândit prin intermediul asociaţiei operatorilor mobili din România acest proiect care vine să instituie o procedură simplificată, atunci când vorbim de autorizarea lucrărilor de construcţie pentru reţelele noastre, astfel încât de la momentul în care vor intra în vigoare noile reglementări să avem un pachet legislativ care să ne permită să facem faţă cu succes provocărilor pe care le avem zi de zi la instalarea şi menţinerea reţelelor”, a detaliat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO