Business Hi-Tech

Florin Grozea, fondator şi CEO MOCAPP: Piaţa de influencer marketing din România este evaluată la 8-10 mil. euro anul acesta

ZF DIgital Summit 2020

Florin Grozea, fondator şi CEO MOCAPP: Piaţa de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.11.2020, 13:32 351

Piaţa de influncer marketing din România va ajunge la o valoare de 8-10 mil. euro la finalul anului în curs, ceea ce înseamnă circa 1% din întreaga piaţă de publicitate digitală, a spus Florin Grozea, fondator şi CEO MOCAPP, platformă online ce pune în legătură agenţiile de marketing şi brandurile cu influencerii potriviţi pentru proiectele lor, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit 2020.

„Piaţa din România este estimată la circa 8-10 mil. euro în 2020, nu este foate mare, 1% din publcitatea digitală. Cam atât înregistrează cam toate ţările din UE. Piaţa are o creştere de 30-40% în fiecare an, în ultimii 5 ani. În plus, această creştere alertă nu se regăseşte în multe industrii”, a spus Florin Grozea.

La nivel global, piaţa de influncer marketing va ajunge la 15 miliarde de dolari în 2022.

 

Alte declaraţii

Din experienţa noastră, brandurile şi agenţiile nu se uită la influenceri dacă au sub 10.000 sau 100.000 de abonaţi sau followeri. Este bine să ai în jur de 100.000 de abonaţi pentru a fi luat în vizorul campaniilor. Cele mai multe campanii sunt făcute cu influenceri care au peste 20.000 de followeri şi de la 100.000 în sus.

Social media nu este doar distracţie, este un aspect al vieţii de zi cu zi. Vedem statistici care spun că în UE, între 40-70% dintre cetăţeni consumă ştirile din social media, estimarea în România este de 60%.

Pandemia a arătat că avem o problemă de digitalizare.

Cele mai multe surse din care ne luăm informaţiile sunt non-ştiri. Deşi consumăm mai multă informaţie, noi nu suntem mai informaţi.

Copii se duc spre noile meserii, precum cele de creatori de conţinut, vlogger, influencer şi a fi cântăreţ sau actor nu mai este în topuri

70% dintre cei cu vârste între 25-40 de ani au spus că au mare încredere în informaţiile unor creatori din social media.

Zona de digitalizare poate fi o soluţie, o salvare pentru a ieşi din această perioadă mai puternici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO