Business Hi-Tech

Firmele mici nu se protejează împotriva atacurilor cibernetice

Firmele mici nu se protejează împotriva atacurilor cibernetice – Studiu

Autor: Octavian Calei

27.10.2012, 14:03 319

Companiile mici sunt total nepregătite pentru un potenţial atac cibernetic, arată un studiu publicat săptămâna aceasta de National Cyber Security Alliance şi compania de securitate online Symatec, citat de CNBC.

Raportul a arătat că 77% dintre companiile americane mici incluse în studiu susţin că sunt protejate de hackeri, viruşi şi alte pericole de securitate digitală, în timp ce 83% dintre acestea nu aveau niciun plan concret de întâmpinare a unui asemenea scenariu.

"Firmele mici sunt vizate de către atacurile hackerilor deoarece aceştia cunosc faptul că micii afacerişti nu se protejează şi sunt o ţintă uşoară", a spus Michael Kaiser, directorul National Cyber Security Alliance.

Patronii companiilor mici cred că nu au nimic de valoare pentru un hacker, şi nu-şi iau măsuri de securitate pentru a proteja informaţiile deţinute, precum cele personale ale clienţilor, a mai adăugat Kaiser.

Studiul a arătat că 60% dintre firme nu au un plan în cazul unui atac cibernetic, iar 66% dintre directorii de întreprinderi mici nu sunt îngrijoraţi în privinţa unui potenţial atac.

Cercetătorii au subliniat faptul că orice fel de date ce conţin informaţii despre clienţi, sunt de interes pentru infractori.

Kaiser a spus că cea mai comună ameninţare pentru firmele mici o reprezintă phising-ul, atunci când un hacker sustrage informaţii pozând drept o persoană de încredere.

Specialiştii sfătuiesc companiile să se asigure că toate computerele lor nu au viruşi, să-şi actualizeze softurile periodic şi să introducă reguli de navigare pe Internet pentru angajaţi.

Raportul a fost realizat în luna septembrie pe un număr de 1.015 mici companii şi a fost dat publicităţii săptămâna aceasta.

Recentele lanţuri de atacuri cibernetice asupra băncilor americane au crescut îngrijorările oficialilor pe plan internaţional în privinţa securităţii datelor deţinute de către companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO