Business Hi-Tech

Firma românească de soft Tellence extinde colaborarea cu americanii de la Redis Labs pentru a crea un centru de dezvoltare de servicii cloud la Bucureşti

Firma românească de soft Tellence extinde colaborarea...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2020, 12:59 205

Compania românească Tellence, furnizor de servicii high-tech software şi inginerie, îşi extinde colaborarea cu  Redis Labs, cu sediul central în SUA, pentru a înfiinţa un centru de cercetare şi dezvoltare la Bucureşti în domeniul serviciilor cloud.

În acest sens, firma va recruta angajaţi specialişti în  DevOps,  Q&A şi automatizare.

Tellence, înfiinţată în 2012 la Bucureşti, operează în industrii precum Automotive, Telecomunicaţii, Cyber Security, Media, Broadcasting,  SatCom  & Semiconductors.

"Suntem încrezători în colaborarea cu Redis Labs, care este o oportunitate fantastică pentru valorificarea talentelor locale, dar şi un ajutor real pentru creşterea accelerată a pieţei Redis Enterprise Cloud", a declarat Leo Radu, General Manager  & Co-Founder,  Tellence.

Compania a încheiat 2019 cu afaceri de 41 milioane lei şi un profit de 3,54 milioane lei, având la finele anului trecut 144 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. 

Redis Enterprise Cloud este un DBaaS eficient din punct de vedere al costurilor, complet gestionat, disponibil ca soluţie hibridă şi multi-cloud în Microsoft Azure, Google Cloud şi AWS. Construit pe baza unui concept fără server, Redis Enterprise Cloud simplifică şi automatizează furnizarea bazei de date.

Redis Labs are sediul central în California şi birouri în LOndra şi Tel Aviv.

"Piaţa bazelor de date se deplasează rapid în cloud şi ne accelerăm investiţiile în Redis Enterprise Cloud pentru a oferi clienţilor noştri un serviciu de vârf pe piaţă - deoarece aceştia îşi fac singuri trecerea la construirea de aplicaţii care necesită procesare inteligentă şi în timp real a datelor în cloud. Credem că am găsit partenerul potrivit în Tellence,  care are un palmares impecabil în crearea de echipe de inginerie cu expertiză şi care poate împinge tehnologia înainte. Bucureştiul oferă o multitudine de talente inginereşti cu experienţă, ce asigură o colaborare de succes în parteneriat cu stafful Redis Labs din Tel Aviv", a declarat  Itai  Raz,  Chief  R&D Officer, Redis Labs.

Redis Labs a încheiat o rundă de finanţare de 100 milioane dolari în august, sporind finanţarea totală Redis Labs la 246 milioane dolari. Compania este evaluată la peste un miliard dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO