Business Hi-Tech

Firma care administrează reţeaua de fibră optică din Cluj a avut cea mai mare creştere a afacerilor din grupul RCS&RDS

Firma care administrează reţeaua de fibră optică din...

Autor: Adrian Seceleanu

06.07.2016, 00:00 977
Cluj Fiber Optic Integrator SRL (CFO Integrator), compania care realizează reţeaua subterană de fibră optică din Cluj-Napoca, a înregistrat în anul 2015 cea mai mare rată de creştere a cifrei de afaceri dintre toate companiile care fac parte din grupul controlat de acţionarii companiei de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV şi internet fix, conform datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice şi disponibile pe site-ul instituţiei.

CFO Integrator a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8,38 mil. lei (1,9 mil. euro), în creştere cu 110% faţă de anul precedent şi un profit net de 2,4 mil. lei. Compania CFO Integrator a fost înfiinţată în 2007, în urma câştigării licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca în vederea construirii unei reţele de fibră optică subterană pe întreaga suprafaţă a ora­şului. În ianuarie 2008, CFO Integrator a semnat contractul de asociere în participaţiune cu Primăria Cluj-Napoca pe o durată de 20 de ani. În 2014 RCS&RDS a de­venit unicul acţionar al CFO Integrator după ce iniţial ope­ratorul de cablu preluase un pachet minoritar de titluri. Pri­mă­ria din Cluj trebuie să primească timp de 20 de ani o redevenţă de 1% din veniturile obţinute de CFO Integrator.

Energiafoto şi Delalina, companiile din portofoliul RCS&RDS care au ca obiect de activitatea producţia de energie electrică, au înregistrat anul trecut un business cumulat de 11 mil. lei şi un profit net de 5,6 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO