Business Hi-Tech

FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, anunţă încheierea unei runde de finanţare de 60 mil. dolari: „Vrem să ne extindem în SUA şi Asia de Sud-Est”

FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii digitale...

Autor: Răzvan Botea

20.04.2021, 11:17 495

FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, anunţă încheierea unei runde de finanţare de 60 mil. dolari, după 6 luni şi discuţii cu peste 100 de investitori, a spus Sergiu Neguţ, cofondator FintechOS.

„Astăzi comunicăm încheierea rundei de serie B în care ridicăm că investiţii în companie 60 mil. dolari. Toţi ceilalţi investitori care au investit în compania noastră până la serie B continuă să investească pentru că îşi doresc să păstreze participarea în companie şi participarea, sperăm, la succesul viitor. Suntem o companie care se vrea globala, care este puternic internaţională si ştie pe ce drum a apucat”, a spus Sergiu Neguţ.

El mai spune că, prin această investiţie, compania vrea să intre mai puternic pe piaţa americană şi pe piaţa din Asia de Sud-Est.

„Am lucrat mai mult de 6 luni la această rundă de investiţii, am vorbit cu peste 100 de investitori. Am fost fericiţi să fim curtaţi de mai multe fonduri de investiţii. Suntem pregătiţi cu această runde de investiţii să ieşim în afară Europei. Avem clienţi şi pe alte continente, dar majoritatea clienţilor noştri sunt în Europa şi birourile sunt în Europa. Vrem să ne extindem în SUA şi în Asia de Sud-Est.”

Compania are în acest moment 300 de angajaţi: „estimăm sa creştem cu 40-50% numărul de angajaţi în urma acestei runde de investiţii”. FintechOS a avut în 2020 venituri recurente de 7,5 mil. dolari, o creştere de 195% faţă de 2019.

Această rundă de investiţii de 60 mld. de dolari vine după o altă rundă de finanţări în valoare de 14 mil. dolari, care a avut loc în decembrie 2019.

Această rundă de investiţii de 60 mld. de dolari vine după o altă rundă de finanţări în valoare de 14 mil. dolari, care a avut loc în decembrie 2019. Runda de finanţare serie B a fost condusă de Draper Esprit, fond cu investiţii în companii din tehnologie precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 şi ICEYE.             

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO