LIVE: AFACERI DE LA ZERO: Alexandra Ciceoi a deschis în 2020 Căsuţa cu Ghiduşii, o grădiniţă în Chiajna, care primeşte 80 de copii
Business Hi-Tech

FintechOS, noul star al tehnologiei din România, ajunge la o evaluare de 220 mil. dolari, după o rundă de finanţare de 60 mil. dolari. Sergiu Neguţ, COO: Avem ambiţia de a crea o companie de tehnologie care să aibă o amprentă globală

Compania ţinteşte pentru 2021 venituri recurente de peste 15 milioane de euro şi extinderea pe piaţa americană şi asiatică.

FintechOS, start-up românesc care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, a ajuns la o evaluare de 220 mil. de dolari, potrivit esti­mă­rilor ZF, după înche­ierea unei runde de finanţare de 60 mil. do­lari. În urma inves­ti­ţi­ei, compania ţinteşte ve­ni­turi recurente, un indi­ca­tor important pentru companiile susţi­nu­te de fon­duri de investiţii, de 15-20 mil. euro în 2021 şi ex­tin­derea pe pieţele ameri­cane şi asiatice.

„Cu această a treia rundă de finanţare, de 60 mil. de dolari, suntem unul dintre cele mai agresiv finanţate start-up-uri din Europa pentru nivelul nostru. Putem să aspirăm la integrarea la nivel global pornind de aici, din România, şi anul acesta aşteptăm venituri de 15-20 mil. euro“, a spus Sergiu Neguţ, cofondator, CFO şi COO al FintechOS, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Compania, fondată în 2017 de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, a avut venituri recurente de aproape 6,3 mil. euro (7,5 mil. dolari în 2020) şi are aproape 300 de angajaţi. Runda de finanţare serie B de

60 mil. dolari, a treia pentru FintechOS, a fost condusă de Draper Esprit, un fond cu investiţii în companii din tehnologie, căruia i s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures şi Launchub. Compa­nia a mai obţinut o finanţare de 2 mil. de do­lari de tip seed de la Gapminder Ventures şi una de 14 mil. dolari în 2019. Draper Spirit şi Early Bird sunt de asemenea in­ves­titori în UiPath, primul unicorn românesc.

„Noi avem ambiţia de a crea o companie de tehnologie care să aibă o amprentă globală. Investiţiile posibile pentru o compa­nie tânără nu mai erau suficiente şi a trebuit să ieşim către un univers mai larg de inves­ti­tori şi cli­enţi. Toţi acţionarii pe care i-am avut în seria precedentă au contribuit la run­da din prezent cu maximul cu care pu­teau să contribuie“, a mai spus Sergiu Neguţ la ZF Live.

Compania este prezentă cu birouri în Marea Britanie, Olanda şi Bucureşti şi are activitatea în 20 de ţări. FintechOS îşi propune, odată cu finalizarea rundei de finanţare, extinderea către piaţa asiatică, nord-americană şi africană.

„În România lucrăm cu 8 din top 10 bănci - unii pe soluţii foarte mari. În străi­nă­tate avem mai bine de jumătate din clienţi. Cel mai mare client este o multinaţională europeană de servicii financiare“, a mai spus Sergiu Neguţ.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.