Business Hi-Tech

FintechOS îşi propune să ajungă lider pe piaţa de profil din Europa anul viitor. Compania se va extinde şi pe alte pieţe-cheie la nivel global

Teo Blidăruş

Teo Blidăruş

Autor: Mircea Nica

23.07.2021, 17:30 408

FintechOS, start-up românesc care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, îşi propune ca anul viitor să ajungă lider pe piaţa de profil din Europa, iar în acelaşi timp, se va extinde şi pe alte pieţe cheie la nivel global precum Asia-Pacific, Africa de Nord şi Statele Unite, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii companiei.

“FintechOS aduce o schimbare de paradigmă în industria financiară. De la tehnologia nou-încorporată şi re-arhitecturarea proceselor şi operaţiunilor interne, până la marketingul produselor nou-lansate şi ajustarea culturii organizaţionale. Parteneriatul dintre FintechOS şi Microsoft serveşte ţintit nevoile presante din industria financiară, specifice economiei digitale în care operăm, întrucât integrează surse de date interne şi externe, iar soluţiile de business care rezultă sunt plug-and-play, personalizate, disponibile în câteva săptămâni”, a afirmat Teo Blidăruş, CEO şi co-fondator FintechOS.

FintechOS a fost desemnată de Microsoft ca “Partenerul Anului în România”, în cadrul evenimentului global Microsoft INSPIRE. FintechOS a fost selectată din peste 4.400 de companii, care activează în 130 de ţări.

Start-up-ul românesc a fost înfiinţat în anul 2017 şi a înregistrat creşteri anuale de 200%. De asemenea, cei mai mulţi clienţi ai companiei au înregistrat o traiectorie ascendentă în afara graniţelor ţării, iar 9 din 10 bănci de top din România apelează la soluţiile FintechOS pentru a se digitaliza. Printre instituţiile financiare cu care lucrează FintechOS se numără Erste Bank, Societe Generale, Scotiabank, Howden Group Holdings şi Vienna Insurance Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO