Business Hi-Tech

Fintech OS, noua companie vedetă din tehnologie, a ridicat o rundă de finanţare de 60 mil. dolari, unul dintre acţionari fiind Early Bird, un investitor care a avut încredere şi în UiPath încă de la început

Fintech OS, noua companie vedetă din tehnologie, a...

Autor: Ştefan Stan

20.04.2021, 11:09 1786

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru instituţii bancare, de asigurări şi alte servicii financiare, a anunţat astăzi că a ridicat o rundă de investiţii de tip Serie B de 60 milioane de dolari pentru a-şi continua dezvoltarea. Finanţarea a fost condusă de Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures si Launchub.

Prima investiţie a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanţat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.

Care sunt planurile FintechOS pentru 2021, cum vrea compania de tehnologie din România care a atras atenţia unor mari fonduri de investiţii să se extindă în afară? Urmăriţi ZF Live marţi, 20 aprilie 2021, ora 12.30 cu Sergiu Neguţ, directorul operaţional şi cofondator al FintechOS

Suma de 60 milioane de dolari va fi utilizată pentru a consolida poziţia companiei în Europa şi Marea Britanie şi pentru a susţine extinderea companiei în zona Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa şi America de Nord. FintechOS are în plan să deschidă în următorul an - un an si jumatate birouri in SUA, Dubai şi Singapore. De asemenea, investiţia va fi utilizată pentru dezvoltarea tehnologiei FintechOS prin soluţii bazate pe inteligenţă artificială şi machine learning.

“GapMinder este încă de la început alături de noi, din 2018 când eram în faza de atragere a unei runde de tip seed. Faptul că ni se alătură pentru a treia oară ca investitor ne bucură şi ne confirmă încrederea pe care o au în echipa şi viziunea noastră”, a declarat Teodor Blidăruş, CEO şi co-fondator al FintechOS.

“GapMinder se află în poziţia unică de a identifica cele mai bune startup-uri de tehnologie din România şi Europa Centrală şi de a le susţine scalarea la nivel global. Unul dintre cele mai bune exemple este FintechOS, care a evoluat semnificativ de la stadiul de start-up la o companie cu amprentă globală. FintechOS  vine cu o schimbare de paradigmă - produsele şi serviciile lor sunt transformatoare pentru industria serviciilor financiare şi, foarte probabil, pentru alte industrii în viitor. Viziunea companiei şi tehnologia de ultimă generaţie ajută băncile şi companiile de asigurări să accelereze semnificativ implementarea unor modalităţi noi şi complet automatizate de a furniza propriile servicii clienţilor lor sau de a interacţiona cu angajaţii şi ecosistemele interne. Toate acestea crescând în acelaşi timp rentabilitatea investiţiei şi interacţionând cu uşurinţă cu sistemele existente. Fiind primii care au crezut şi investit în echipa FintechOS, suntem bucuroşi si încrezători să continuăm în această serie B şi să vedem că hiper-creşterea lor internaţională merge mai departe”, declară Dan Mihaescu, partener fondator, GapMinder VC.

De la înfiinţarea sa, în ianuarie 2018 şi până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 12 companii la nivel Seed, Series A şi Series B şi a operat programul de accelerare Techcelerator dublat de investiţii la nivel de Pre-Seed în peste 35 de companii. De asemenea, fondul a atins o dimensiune de 50 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO