Business Hi-Tech

Finlandezii de la Itella Information angajeaza 150 de operatori

08.06.2010, 23:38 224

Itella Information, companie detinua de statul finlandezspecializata in procesarea facturilor companiilor, angajeaza inacest an in Bucuresti 150 de persoane pe posturi de operatorifacturare si arhivare.

"Cautam in principal persoane care sa aiba cunostinte deutilizare a computerului si rapiditate in introducerea siverificarea datelor", a declarat pentru ZF Marius Gavrilescu,business manager al Itella. Un angajat entry-level in aceastapozitie cas­tiga intre 200 si 300 de euro, potrivit datelor dinpiata. Inainte de angajare, candidatii vor beneficia de o perioadade training.

"Fiind o companie in dezvoltare in Romania, Itella sprijininaangajatii in dezvoltarea competentelor, si de aceea le oferaposibilitatea avansarii in cariera", au declarat reprezentantiiItella Information. Cu o prezenta in 15 state europene, companiasi-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie anultrecut si are in prezent 50 de angajati. Reprezentantii companieiau declarat ca doresc ca numarul acestora sa ajunga la 200 pana lasfarsitul anului. Principalul business al Itella Information esteprocesarea in format electronic a facturilor pe suport de hartieprimite de companii, dar ofera si servicii de scanare, arhivare sauprintare a documentelor. In prezent, in zona de procesare afacturilor compania are in Romania clienti cu activitate in retail,logistica si utilitati.

Potrivit lui Miikka Savolainen, managing director al Itella isiva extinde activitatea in statele europene, avand ca scop ca inurmatorii in cinci ani sa devina numarul unu pe piata din Europa aprocesarii facturilor. Compania estimeaza ca in Romania sunt rulateanual 1,2 miliarde de facturi, al caror cost in parte este deaproximativ 3 euro.

Potrivit unui studiu al Itella Information cu privire lafacturarea electronica in Europa, in Romania una din patru companiiare capacitatea de a primi si trimite facturi in format electronic.Studiul a fost realizat pe un esantion de aproximtiv 5.000 decompanii. Reprezentantii Itella sustin ca facturarea electronicareduce costurile companiilor cu pana la 50%. Itella Informationface parte din Itella Group, detinut in totalitate de statulfinlandez. Din grup fac parte Itella Logistics, cu activitate decurierat, si Itella Mail Communication, axata pe servicii dedistributie a corespondentei si solutii de marketing pentrurelatiile cu clientii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO