Business Hi-Tech

FingerSense, o tehnologie ingenioasă de extindere a funcţiilor unui ecran tactil obişnuit

FingerSense, o tehnologie ingenioasă de extindere a...

Autor: Dorian Prodan

17.06.2014, 13:27 181

Ecranele tactile au devenit un standard de-facto al industriei de telefoane mobile, însă cercetătorii încearcă să împingă tehnologia mai departe şi să găsească noi metode de îmbogăţire a modului de interacţiune cu acestea. În timp ce unele companii sau institute de cercetare testează tehnologii noi şi complexe, o companie mică oferă un mod îmbunătăţit de control tactil cu ajutorul tehnologiilor deja existente.

În ultimii trei ani, mai multe companii au prezentat diverse tehnologii care permite extinderea modului în care interacţionăm cu ecranele tactile. Astfel, Texas Instruments a prezentat în 2012 un ecran cu răspuns haptic localizat, Kyocera şi NEC au plusat cu prototipurile unor ecrane piezo-mecanice care permit reliefarea unor elemente grafice pe ecran, iar institutele de cercetare nu s-au lăsat nici ele mai prejos şi au prezentat diverse materiale sau soluţii constructive noi. Qeexo, o companie mică aflată la început de drum, a pus la punct un sistem de control care foloseşte tehnologii deja implementate în telefoanele mobile de astăzi pentru a aduce ceva în plus: FingerSense.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO