Business Hi-Tech

Finantele si sectorul public, cei mai mari investitori in IT

21.01.2005, 00:00 26

Nivelul investitiilor in doemniul IT continua sa creasca in 2005 in Europa, insa rata de crestere este diferita in functie de domeniile de activitate ale companiilor, iar sectorul public ofera de asemenea contracte interesante, spun analistii americani de la IDC.
Cel mai mult cresc investitiile pentru retelele de comunicatii, care urca cu o rata de 12% pe an cel putin pana in 2008. Companiile din domeniul financiar raman cel mai puternic investitor in comunicatii si tehnologie, cheltuind mai multi bani decat orice alt domeniu. In total, in 2008 companiile financiare vor cheltui pentru IT aproximativ 60 de miliarde de euro. Se cauta in special solutii pentru o mai buna relatie cu clientii, managementul operatiunilor financiare si platforme care sa asigure respectarea legislatiilor financiare locale, se arata in raportul IDC.
Sectorul public ramane in continuare un investitor important in domeniul IT&C, oferind contracte avantajoase pe termen scurt. Odata depasita faza de investitii in sistemele de guvernare online, investitiile se vor concentra spre solutii care sa imbunatateasca serviciile oferite cetateanului, spun analistii. Cererea de tehnologie si comunicatii va fi mai mare la nivel local decat in cazul administratiilor centrale, pe masura ce standardele europene trebuie indeplinite. In domeniul public, segmentul Sanatatii va constitui unul de investitii majore in viitorul apropiat (crestere anuala de 8,2%), iar in Educatie sumele cheltuite vor creste aproape la fel de mult (6,1% pe an).
Companiile de utilitati vor incepe cat de curand sa isi creasca investitiile in sectorul IT&C. La fel, se asteapta crestere in sectorul comunicatiilor, datorita investitiilor pentru echipamente noi. Sumele cheltuite in domeniu vor creste cu o rata anuala de sase procente cel putin pana in 2008. La fel, companiile producatoare, in special din electronica si farmaceutica , vor investi pentru tehnologii mai bune, spun analistii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO