Business Hi-Tech

Filiala Fujitsu-Siemens in Romania, in 2002

06.12.2001, 00:00 29



Compania producatoare de calculatoare Fujitsu-Siemens Computers (FSC), va deschide, anul viitor, o filiala in Romania, a declarat Adrian von Hammerstein, presedintele companiei.

"Perspectivele pietei romanesti sunt incurajatoare si am decis sa dechidem o filiala aici. Marimea ei va fi influentata de numarul si amploarea proiectelor in care se va implica compania noastra", a adaugat Hammerstein.

Oficialul de la Fujitsu-Siemens a afirmat ca, pe primele sase luni ale anului fiscal 2001-2002, incheiat la sfarsitul lunii septembrie, compania a realizat in Romania incasari de 2,7 milioane de euro.

"Estimam la sfarsitul lunii martie 2002 sa atingem incasari de aproximativ 4 milioane de euro", a mai spus Hammerstein.

Conform unui studiu International Data Corporation (IDC), in al doilea trimestru 2001, Fujitsu-Siemens ocupa locul patru pe piata PC-urilor portabile (notebook-uri), cu o cota de piata de 7%. De asemenea, firma se situa, in trimestrul al treilea al acestui an, pe locul trei pe piata serverelor, cu 10,4% cota de piata.

"Zilnic, am livrat aproximativ 100 de servere Fujitsu-Siemens. La nivelul pietei autohtone a tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor, compania noastra detine o cota de 3,9%. Ne propunem, pentru anul viitor, atingerea unei cote de 5% din piata de IT&C din Romania", a mai spus Hammerstein.

Printre clientii din Romania a companiei Fujitsu-Siemens se numara Ministerul de Interne, Transelectrica, Transgaz, Shell, Mol, Primaria Capitalei si Universitatea Bucuresti. De asemenea, firma are incheiate contracte de parteneriat cu ICL, Softnet, Concept Data si CG&GC.

Compania Fujitsu-Siemens Computers a inceput sa functioneze de la 1 octombrie 1999 si are sediul in Olanda. Actionarii societatii sunt companiile Siemens si Fujitsu, care detin cate 50% din actiunile societatii.

Compania activeaza in 25 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Asia si are peste 7.000 de angajati. Conducerea companiei estimeaza, pentru anul fiscal 2001-2002, o cifra de afaceri de 5,9 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO