Business Hi-Tech

Filiala din Italia a Digi a încheiat un contract cu Vodafone pentru a putea folosi infrastructura şi reţelele de telecomunicaţii ale grupului telecom

Filiala din Italia a Digi a încheiat un contract cu...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2020, 09:26 378

Filiala din Italia a Digi a încheiat un contract cu grupul Vodafone în baza căruia are acces la spectrul de radio, infrastructura şi reţelele de telecomunicaţii ale Vodafone.

Contractul MVNO Vodafone a fost incheiat pentru o durată de 3 ani.

 Grupul Digi Communications, care domină piaţa de servicii de cablu TV şi net fix din România, şi are operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, a înregistrat în al treilea trimestru din 2020 o adevărată explozie a numărului de clienţi pe segmentele cheie de cablu TV şi net fix, după ce compania a primit acordul Consiliului Concurenţei pentru o achiziţie semnată anul trecut, respectiv cel mai mare operator mic care rămăsese independent pe piaţa de cablu TV - AKTA, împreună cu sateliţi ai săi. Mai exact, grupul a raportat un număr total de peste 600.000 de abonamente noi, conform rapoartelor financiare.

Grupul Digi a raportat pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2020 venituri în creştere cu 8,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (950,6 milioane de euro faţă de 874,6 mili­oane de euro) şi o creştere cu 12 % a numărului de abonamente, până la 17,7 mi­lioane de la 15,8 milioane, pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2019.

Profitul operaţional ajustată în primele nouă luni a fost de 353 milioane de euro (inclusiv IFRS 16), înregistrând o creştere de 8% comparativ cu perioada precedentă. Rezultatul net la nivelul primelor nouă luni a fost o pierdere de 24 mil. euro. În al treilea trimestru Digi a raportat venituri totale de 327,6 mil. euro cu un profit net de 18 mil. euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO