Business Hi-Tech

Facebook va folosi un soft pentru a face rezumate ale articolelor lungi din presă, pentru ca utilizatorii să nu le mai citească

Facebook va folosi un soft pentru a face rezumate ale...

Autor: Adrian Seceleanu

18.12.2020, 00:00 60

Gigantul american Facebook lucrează la un nou instrument bazat pe inteligenţa artificială care are ca misiune să creeze rezumate ale articolelor lungi din presă pentru ca utilizatorii „să nu mai fie nevoie să le citească”, scrie portalul buzfeednews, citând surse din cadrul companiei.

Acest asistent ar urma să fie numit „TLDR”, o prescurtare din engleză a etichetei “articol prea lung, nu l-am citit”. În locul unui articol „prea lung”, utilizatorii ar urma să primească de la Facebook un rezumat cu „liniuţe” al informaţiilor.

Anunţul privind dezvoltarea acestui produs ar fi fost făcut la o întâlnire internă a Facebook, potrivit sursei citate. Portalul a obţinut şi o înregistrare audio a întâlnirii, care a fost condusă de CEO-ul Mark Zuckerberg.

Compania a angajat în acest an alte 20.000 de persoane, în ciuda crizei, potrivit datelor dezvăluite la întâlnire. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze oficial informaţiile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO