Business Hi-Tech

Facebook va cumpăra de la Microsoft o tehnologie pentru reclame în valoare de peste 5 mld. euro

Facebook va cumpăra de la Microsoft o tehnologie pentru...

Autor: Octavian Calei

01.03.2013, 17:00 573

Compania Facebook a anunţat că va cumpăra o tehnologie Microsoft în valoare de peste 5 mld. de euro pentru îmbunătăţirea eficienţei reclamelor de pe site, urmărind astfel intrarea în cursa veniturilor din advertising alături de gigantul Google, scrie Thomson Reuters.

Facebook va achiziţiona platforma Atlas Advertiser Suite destinată administrării şi măsurării fluxului de reclame de pe site, o tehnologie pe care Microsoft o cumpărase cu 6,7 mld. dolari (5,14 mld. euro) în 2007 de la aQuantive. Compania care administrează cel mai mare site de socializare nu a făcut public preţul plătit pentru tehnologie.

Compania lui Zuckerberg a întâmpinat probleme în trecut cu administrarea reclamelor pe site-ul Facebook. În luna mai, cu câteva zile înainte de listarea pe Wall Street, General Motors a anunţat că renunţă la contractul cu Facebook pentru publicitate datorită eficacităţii reduse a platformei site-ului. De atunci, gigantul din Silicon Valley a introdus o serie de modificări şi a creat parteneriate prin care a încercat să dovedească potenţialilor clienţi că reclamele pe Facebook sunt profitabile.

Brian Boland, directorul de marketing al Facebook, a declarat că prin achiziţionarea Atlas nu se intenţionează să se creeze o reţea publicitară care să depăşească graniţele site-ului, însă analiştii sunt de părere că acesta este de fapt scopul final al companiei.

Google domină piaţa reclamelor online în SUA, în valoare de 15 mld. de dolari, având o cotă de 15,4%, potrivit studiilor eMarketer, pe locul doi situându-se Facebook cu 14,4% din piaţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO