Business Hi-Tech

Facebook cumpără cu 1 mld. $ Instagram, o aplicaţie de partajare a fotografiilor

Facebook cumpără cu 1 mld. $ Instagram, un serviciu de partajare a fotografiilor

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.04.2012, 21:06 1949

Compania americană Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a semnat un acord pentru achiziţia aplicaţiei de partajare a fotografiilor Instagram în cadrul unei tranzacţii cu o valoare totală de un miliard de dolari în cash şi acţiuni, scrie Bloomberg.

Tranzacţia se va finaliza la finele acestui trimestru, a anunţat Facebook. Planurile Facebook nu sunt de a integra aplicaţia achiziţionată - ci de a o lăsa să se dezvolte separat, a spus Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei.
Instagram, o aplicaţie lansată în octombrie 2010 de Kevin Systrom şi Mike Krieger are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi. Săptămâna trecută Instagram a lansat o aplicaţie pentru smartphone-uri cu sistem de operare Google Android, pe lângă cea deja lansată pentru iPhone.

Aplicaţia le permite utilizatorilor să aplice diverse efecte fotografiilor făcute cu telefonul mobil iar apoi să le posteze online, unde pot fi vizualizate şi votate şi de ceilalţi utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO