Business Hi-Tech

Facebook amână numirea membrilor din consiliul de supraveghere independent pentru 2020

Facebook amână numirea membrilor din consiliul de...

Autor: Ioana Nita

13.12.2019, 00:00 35

Facebook nu va anunţa primii membri ai consiliului său independent de supraveghere anul acesta, aşa cum era stabilit iniţial, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor gigantului american citate de Reuters. Noul consiliu de supraveghere independent al Facebook va putea lua decizii finale pe diferite teme, spre exemplu, dacă anumite bucăţi de conţinut sensibil - un videoclip sau un anunţ - trebuie să fie afişate sau nu pe reţeaua de socializare, trecând inclusiv peste cuvântul CEO-ului Mark Zuckerberg.

Consiliul de supraveghere independent reprezintă o modalitate prin care Facebook încearcă să răspundă la criticile cu privire la felul în care gestionează conţinutul problematic şi transparenţa din jurul procesului decizional. Consiliul de administraţie este unul dintre eforturile de profil ale Facebook pentru a răspunde criticilor cu privire la modul în care gestionează conţinutul problematic şi transparenţa din jurul procesului decizional. 

Cu toate acestea, crearea consiliului este întârziată, a confirmat compania într-o postare pe blog, până după luna ianuarie 2020.

Brent Harris, şeful guvernării şi afacerilor globale pe Facebook, a declarat că întârzierile au la bază atât complexităţile neprevăzute ale creării unei încrederi pentru a asigura independenţa consiliului de administraţie, cât şi faptului că trebuie analizaţi peste 1.000 de candidaţi pentru a selecta nu mai mult de 40 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO