Business Hi-Tech

Facebook a fost amendată în Marea Britanie cu 500.000 de lire sterline în urma scandalului Cambridge Analytica

Facebook a fost amendată în Marea Britanie cu 500.000...

Autor: Teodora Marinescu

25.10.2018, 13:34 42

Biroul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a anunţat joi că a amendat Facebook cu 500.000 de lire sterline (565.338 euro), după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori au fost accesate de firma de consultanţă Cambridge Analytica, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Autorităţile britanice au informat că decizia de a amenda compania a fost luată în urma unei investigaţii care a stabilit că "Facebook a procesat date personale ale utilizatorilor prin permiterea dezvoltatorilor de aplicaţii de a accesa acele date în lipsa unui consimţământ clar şi informat".

Biroul Comisarului pentru Informaţii a mai afirmat că Facebook "a eşuat în a asigura protecţia datelor personale", ceea ce a dus la accesarea acestora în mod ilegal de către firme precum SCL Group.

Datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani şi europeni, utilizând datele sustrase pentru a le trimite reclame politice personalizate. Companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO