Business Hi-Tech

Facebook a cheltuit 3,3 mil. dolari pe activităţi de lobby în primele trei luni din 2018

Facebook a cheltuit 3,3 mil. dolari pe activităţi de...

Autor: Ioana Nita

23.04.2018, 00:01 84

Gigantul american Facebook, care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume, a cheltuit în primele trei luni ale acestui an 3,3 milioane de dolari pentru activităţi de lobby, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când suma alocată pentru astfel de activităţi a fost de 3,21 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Facebook a susţinut activităţi de lobby pe diverse teme, inclusiv legislaţia privind confidenţialitatea datelor, publiciate online şi securitate şi confidenţialitate pe internet, conform declaraţiei de venituri completate pentru autorităţile americane.

Înspre sfârşitul primului trimestru al acestui an, compania a fost lovită de scandalul Cambridge Analytica, în care informaţii cu caracter personal a milioane de utilizatori Facebook au fost folosite în scopuri electorale. Facebook a făcut lobby pentru Casa Albă, Senat, Camera Reprezentanţilor şi alte agenţii guvernamentale, inclusiv Comisia Federală pentru Comerţ şi Comisia Federală pentru Comunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO