Business Hi-Tech

Fab Lab inaugurează al doilea spaţiu de coworking din Iaşi în iunie 2020

Fab Lab inaugurează al doilea spaţiu de coworking din...

Autor: Ioana Nita

06.05.2020, 00:00 2002

Fab Lab a demarat recent lucrările de amenajare pentru cea de-a doua locaţie a sa de coworking din Iaşi, spaţiul având o suprafaţă de 250 metri pătraţi şi fiind amplasat la etajul 7 în clădirea Băncii Comerciale Române din zona Podu Roş a oraşului. Noul spaţiu urmează a fi inaugurat în luna iunie a acestui an, proiectul fiind realizat în parteneriat cu BCR şi Modex – companie locală specializată în tehnologia blockchain.

„Acum trei ani începeau lucrările la primul spaţiu din Iaşi afiliat reţelei internaţionale #FabLab de coworking şi makerspace în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. Echipa noastră a reuşit în acest răstimp să coaguleze comunităţile tehnologice şi creative din regiune”, a declarat Dan Zaharia, manager Fab Lab Iaşi. Noul spaţiu Fab Lab din Iaşi poate fi folosit în diferite moduri – ca zone de coworking, săli de cursuri şi conferinţe sau birouri dedicate, acesta funcţionând ca o platformă independentă adresată comunităţii antreprenoriale din Iaşi. 

Fenomenul de coworking este un liant socio-profesional care previne izolarea celor care lucrează de acasă şi care duce la creşterea calităţii muncii depuse. În plus, a avea antreprenori şi freelanceri în acelaşi spaţiu comun, duce la stimularea sentimentului de antreprenoriat prin intermediul diferitelor sesiuni, evenimente şi workshop-uri cu diferite topicuri care au scopul de a creşte fluxul de informaţii pentru cei care vor să dezvolte şi să implementeze o idee.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO