Business Hi-Tech

Exclusivitate ZF. Prima interacţiune cu Huawei Mate X: viitorul este al smartphone-urilor cu ecrane pliabile

Adrian Seceleanu testează noul Huawei Mate X

Adrian Seceleanu testează noul Huawei Mate X

Autor: Adrian Seceleanu

04.03.2019, 00:07 4947

Ziarul Financiar a fost singura publicaţie din România şi una dintre puţinele din lume care au avut acces săptămâna trecută, la târgul MWC din Barcelona, la Huawei Mate X, unul dintre cele două smartphone-uri cu ecran pliabil care urmează să fie lansate în următoarele luni (primul model care va ajunge pe piaţă fiind Samsung Galaxy Fold). 

Concluzia după ce am interacţionat cu Mate X, un smartphone 5G care are un ecran pliabil care îi permite să se transforme instantaneu într-o tabletă cu ecran de 8 inchi? Experienţa de utilizare este într-adevăr incredibilă, iar hibridul smartphone tabletă va reprezenta cu siguranţă noul design standard în industrie. După câteva minute de utilizare a Mate X mişcarea de a deschide telefonul şi a îl transforma în tabletă pentru a vedea mai bine o fotografie, un website sau un clip video devine naturală. 

Ceea ce impresionează este momentul în care ecranul este „desfăcut“ şi devine complet plat, fără nicio cută, ca o tabletă „obişnuită“. Nivelul de preţ al noii generaţii de smartphone-uri - în jurul a 2.000 de euro - este unul ridicat pentru moment, însă cel mai important este că primele modele oferă o experienţă impresionantă de utilizare, o interfaţă care, în cele câteva scenarii de utilizare testate, are sens şi a funcţionat fluid, fără nicio împotmolire. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO