Business Hi-Tech

Exclusiv online: De la ce suma te poti considera un om bogat – de la 1 milion de euro, 10 milioane de euro sau 100 de milioane de euro?

23.04.2010, 00:00 305

Cand ai milioane de euro in conturi, bogatia o masori inprieteni. Cel putin asa reiese din declaratiile oamenilor deafaceri romani care conduc companii de sute de milioane deeuro.

"Bogatia se masoara in prieteni. Eu unul ma consider bogat. Amprieteni, nu multi, dar buni", a declarat pentru ZF SebastianGhita, patronul grupului Asesoft, care a avut in 2008 un rulaj deaproape 200 milioane de euro. Grupul Asesoft include companiileAsesoft International (integrator IT), Asesoft Distribution(distributie IT&C), Asesoft Net (aplicatii web), Asesoft Smart(solutii audio-video si it) si Teamnet International (furnizor desolutii IT pentru companii).

La randul sau, Marius Ghenea, proprietarul grupul FiTDistribution, cu activitati de distributie IT si comert online,sustine ca bogatia nu se refera neaparat la lucrurile materiale."Cred ca esti bogat atunci cand lucrurile pe care le detii suntpeste nevoia necesitatilor tale, dar nu cred ca e vorba neaparat dezerouri", a declarat Ghenea. FiT Distribution detine, pe segmentulIT magazinele online PCfun.ro, ElectroFun.ro, 24PC.ro si shopIT.ro,precum si site-urile www.floridelux.ro si site-ul sezonierwww.brazidecraciun.ro, detinute de compania Gravity Design, la carea preluat participatii majoritare la sfarsitul anului trecut.Grupul a inregistrat anul trecut o crestere a afacerilor cu 35%, lapeste 75 milioane lei (18 mil. euro).

"Eu nu ma consider bogat deoarece nu cred ca asta ma definestepe mine ca om", a mai spus Ghenea, care a adaugat ca de obicei nu-iplace sa gandeasca in sume de bani.

Un alt punct de vedere il ofera Pavel Pughin, directorul generalal Maguay, furnizor local de servicii IT si producator de serveresi calculatoare. "Bogatia este un lucru relativ pentru ca depindede foarte mult lucruri", a declarat Pughin. Potrivit directoruluigeneral al Maguay poti sa nu au bani, dar sa fii bogat, prinprieteni sau familie.

El a adaugat ca pentru a fi bogat este nevoie de un anumit nivelde gandire si perspectiva. "Sunt multi oameni care alearga numaidupa bani, dar care ii pierd repede", apreciaza Pughin. Maguay aavut anul trecut o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, siestimeaza rezultate asemanatoare si pentru acest an, potrivitreprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO