Business Hi-Tech

Euroweb a preluat furnizorul ungar de servicii IT Navigator Group

17.10.2005, 18:53 11

Euroweb International a finalizat procedura de achizitionare, prin subsidiara sa din Ungaria, a furnizorului ungar de aplicatii si consultanta IT Navigator Group, pentru 10 milioane de dolari (8,28 milioane de euro), conform oficialilor companiei.

"Achizitionarea acestei companii ne va permite sa intram pe piata serviciilor IT, unde ne vom baza pe Navigator", a spus Csaba Toro, directorul executiv al Euroweb International.

Euroweb Ungaria va plati 8,5 milioane de dolari (aproximativ 7 milioane de euro) in numerar pentru 85% din actiunile Navigator, iar pentru restul titlurilor va emite actiuni in valoare de 1,5 milioane de dolari (1,24 milioane de euro).

Cea mai mare parte a fondurilor pe care Euroweb le-a alocat pentru aceasta tranzactie, respectiv 6 milioane de dolari (4,95 milioane de euro), a fost obtinuta de Euroweb Ungaria printr-un credit sindicalizat de la bancile Commerzbank Ungaria si CIB Bank, conform oficialilor Euroweb.

Compania ungara a fost cumparata de la Marivaux Investments Limited si Graeton Holdings Limited. Anul trecut, Navigator a raportat venituri de circa 8 milioane de dolari (6,6 milioane de euro).

"Decizia de a prelua compania Navigator este un prim pas in implementarea noii noastre strategii. Piata serviciilor IT este noua pentru Euroweb si ofera multe oportunitati. Dorim sa devenim un jucator major in industria IT din Ungaria", a precizat Moshe Schnapp, presedintele Euroweb International.

Furnizorul de servicii de Internet Euroweb, cu sucursale in Romania si Ungaria a raportat, pentru prima jumatate a acestui an, venituri de 22 de milioane de dolari (18,2 milioane de euro), in crestere cu 85% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In Romania, Euroweb a raportat, pentru primele sase luni ale anului, venituri din vanzari de 8,6 milioane de dolari (7,1 milioane de euro), cu 600.000 de dolari (497.000 de euro) mai mult decat la nivelul intregului an precedent.

Pentru 2005, Euroweb Romania estimeaza ca va obtine venituri de 14 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO