Business Hi-Tech

Eurostat: Mai puţin de 1 din 5 firme din România şi Bulgaria folosesc soluţii cloud. Media europeană este de 42%

Eurostat: Mai puţin de 1 din 5 firme din România şi...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2021, 13:53 140

România şi Bulgaria ocupă ultimele poziţii în Europa în privinţa utilizării soluţiilor cloud de către companii, cu 14%, respective 13%, în condiţiile în care 42% dintre firmele din UE folosesc aceste resurse în 2021, cu 6 puncte peste nivelul de anul trecut şi dublu faţă de 2016, arată datele Eurostat.

Chiar dacă în medie 98% dintre companiile europene au acces la Internet, procentele fiind ridicate în fiecare ţară membră, gradul de utilizare a serviciilor cloud diferă foarte mult de la un stat la altul, de la o pondere de 75% în Suedia şi Finlanda, 65% în Olanda şi Danemarca până la sub 40% în alte 13 ţări.

Dintre companiile care folosesc cloud-ul, marea majoritate (79%) apelează la această variantă pentru a găzdui serverele de email, iar două treimi stochează documente (68%) şi folosesc programe de office (61%). Mai mult de jumătate dintre firme (59%) spun că folosesc soluţiile de securitate disponibile în cloud. 

O parte importantă dintre companiile europene utilizează soluţii mai avansate, precum cele de contabilitate, managementul clienţlor sau resource planning.  


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO