Business Hi-Tech

Europol: Tehnologia a devenit un instrument cheie pentru infracţiunile majore din Europa

Europol: Tehnologia a devenit un instrument cheie pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

10.03.2017, 00:00 192
Infracţiunile hi-tech, cum sunt frauda cu documente, spălarea de bani şi comerţul online cu bunuri ilegale, se află acum la originea tuturor infracţiunilor majore, conform datelor publicate de Europol, agenţia de poliţie a Europei. „Aceşti criminali permit şi facilitează majoritatea celorlalte tipuri de criminalitate organizată, cum sunt traficul de droguri sau de persoane”, conform unui studiu realizat de Europol. Aplicaţiile de tip ransomware, care blochează accesul la un computer până când nu este plătită o răscumpărare, a devenit o preocupare majoră, conform documentului menţionat.

Infracţiunile tradiţionale se bazează acum din ce în ce mai mult pe tehnologie: traficanţii de droguri sau spărgătorii de case folosesc acum drone pentru a-şi urmări victimele şi urmăresc conturile de pe reţelele social media pentru a vedea dacă aceştia sunt sau nu acasă. Europol investighează 5.000 de grupuri de criminalitate organizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO