Business Hi-Tech

Ernst & Young va fi auditorul RCS Management, vehiculul prin care Zoltan Teszari controlează compania de cablu RCS&RDS. Dividende de 11 mil. lei pentru acţionari

Zoltan Tezari. Desen de Romeo Raileanu

Zoltan Tezari. Desen de Romeo Raileanu

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2016, 09:33 1497

Compania RCS Management, vehiculul prin care antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea controlează compania de cablu RCS&RDS, a numit ca auditor pentru o perioadă de minim un an de zile societatea Ernst & Young Assurance Services, conform unei decizii luate de AGA în data de 18 mai a acestui an şi publicate ieri în Monitorul oficial.

“Se aprobă numirea ca auditor financiar a Societăţii Ernst & Young Assurance Services, pentru o durată minimă de un an a contractului de audit financiar. Se aprobă oricare dintre administratori că negocieze contractul, condiţiile financiare ale colaborării şi să semneze contractul cu auditorul financiar”, conform deciziei.

Compania RCS Management, al cărei acţionar majoritar este Zoltan Teszari, a aprobat şi distribuirea de dividende de 11 mil. lei, conform documentului menţionat. “Se aprobă situaţiile financiare ale societăţii aferente exercitiului financiar al anului 2015, pe baza rapoartelor consiliului de administraţie şi al auditorului financiar, se aprobă distribuirea sub forma de dividend a sumei de 11 milioane lei, care include profitul aferent anului 2015 şi o parte a rezultatului financiar reportat din perioada anterioară, se aprobă ca dividendul nedistribuibil către acţionarul Cable Communications Systems N.V. să fie distribuit proportional către ceilalţi acţionari şi se aprobă ca orice profit contabil nedistribuit ca dividend să se constituie în rezultat nedistribuit, care va rămâne la dispoziţia Societăţii, putând să fie distribuit în baza hotărârii acţionarilor”, potrivit sursei menţionate.

Pe de altă parte, acţionarii RCS Management au aprobat şi profitul de 9,96 mil. lei al companiei pentru anul 2015, şi repartizarea acestuia ca dividend care va fi plătit “în una sau mai multe tranşe”.
 

Veniturile totale ale companiei RCS Management din anul 2015 s-au ridicat la 10,6 mil. lei, în creştere cu 4,4% faţă de anul anterior în timp ce profitul net raportat a fost de 9,96 mil. lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul finanţelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO