Business Hi-Tech

Ericsson: 4,5 miliarde de abonati pentru servicii voce si date in 2010

21.06.2005, 18:43 10

Cu aproximativ 2 miliarde de abonati pentru serviciile de telefonie mobila in 2005 si peste 300 de milioane de noi clienti (aproape un milion in fiecare zi) inregistrati anul trecut, putem spune ca industria comunicatiilor a intrat intr-o perioada de boom economic, a declarat Bill Zikou, presedintele Ericsson pentru Europa de Sud-Est.

Companiile din industria telecomunicatiilor ofera servicii tot mai avantajoase care sunt utilizate pe piata de marea majoritate a companiilor, iar acest fapt duce la atragerea unui numar din ce in ce mai mare de clienti. Astfel, se estimeaza ca numarul total al abonatilor la servicii de comunicatii fixe si mobile va fi in 2010 de aproximativ 4,5 miliarde, in comparatie cu cifrele actuale care arata aproximativ 3,4 miliarde, conform previziunilor Ericsson. Ericsson, furnizorul de echipamente pentru serviciile 3G lansate recent de Connex, a initiat anul acesta un proiect, "Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii", in cadrul caruia sunt premiate cele mai ingenioase lucrari de licenta ale studentilor universitatilor de telecomunicatii, dar si ale celor care urmeaza studii post-universitare in domeniu.

Oficialii companiei au anuntat ca se pregatesc si pentru recrutari de forta de munca din linia absolventilor de facultati cu specializare pe telecomunicatii. Cei premiati vor candida pentru un post pe o perioada de sase luni, cu posibilitate de prelungire, in cadrul Ericsson Romania, a afirmat vicepresedintele Bill Zikou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO