Business Hi-Tech

Eric Schmidt, fostul şef al Google: Facebook ştia ce face, s-au concentrat prea mult pe a face bani şi mai puţin pe a evalua consecinţele acţiunilor lor

Eric Schmidt, fostul şef al Google: Facebook ştia ce...

Autor: Adrian Seceleanu

08.11.2021, 00:00 144

Gigantul american Facebook, redenumit recent Meta Platforms, a mers „prea departe în demersurile sale de a genera venituri”, a declarat Eric Schmidt, fostul CEO al Google – un alt gigant american care domină piaţa globală a publicităţii online.

„Scurgerea de documente din interiorul Facebook zugrăveşte imaginea unei companii care era conştientă de impactul negativ al activităţilor sale dar care nu a făcut nimic sau prea puţin pentru a rezolva aceste probleme „destul de îngrijorătoare”, a spus Schmidt.

“Partea cea mai supărătoare a acestei situaţii este aceea că anterior oamenii spuneau despre Facebook că nu ştie sau că nu a măsurat impactul negativ al activităţii sale. Dar ceea ce am aflat din aceste scurgeri de documente este că Facebook ştia foarte bine ce face”, a spus Schmidt. Fostul CEO al Google se opune însă unei reglementări a industriei de tehnologie. “Reglementările vin mereu ori prea devreme ori prea târziu”, a susţinut Schmidt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO