Business Hi-Tech

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Endava deschide un nou sediu la Iaşi şi dublează...

Autor: Roxana Rosu

14.09.2017, 14:27 464

Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, a inaugurat un nou sediu la Iaşi, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas Iaşi, un spaţiu ce poate acomoda până la 200 de angajaţi şi capacitate suplimentară de până la 630 de angajaţi.

Noul spaţiu de birouri are 2000 mp.

Endava este printre primele companii de IT care au intrat pe piaţa din Iaşi, deschizând un centru de livrare din Iaşi în 2007 şi menţinând ritmul de creştere chiar şi în perioada de criză. Echipele din Iaşi colaborează cu colegi din toate locaţiile Endava, din Europa Centrală şi de Vest, cât şi din America de Nord sau America Latina.

"Cultura noastră reprezintă un factor cheie în performanţa financiară a companiei şi ne situăm pe o traiectorie de creştere la nivel internaţional, cât şi pe pieţele locale. Evoluţia Endava la nivel de grup ne permite să creăm oportunităţi de carieră atractive pentru angajaţii noştri. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să creăm experienţe excepţionale şi un mediu pozitiv pentru oamenii din echipele noastre". a declarat John Cotterell, CEO Endava

În prezent Endava are peste 2.300 de angajaţi în România în sediile din Cluj, Bucureşti, Piteşti, Iaşi, Cluj şi Tîrgu-Mureş, înregistrând o creştere de peste 20% a numărului de angajaţi în ultimele 12 luni.

Ca urmare a extinderii parteneriatelor cu clienţii existenţi şi a unor oportunităţi de colaborare cu noi clienţi, numărul de proiecte livrate ȋn centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca s-a dublat ȋn anul financiar Iulie 2016 - Iunie 2017, comparativ cu anul financiar anterior, fuziunea dintre ISDC şi Endava adăugȃnd în portofoliu proiecte din domeniul serviciilor financiar-bancare sau educaţie.

“Răspunzând cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienţi la nivel global, estimăm că numărul de proiecte livrate din sediile noastre din Cluj-Napoca şi Tȃrgu-Mureş va păstra ritmul de creştere şi ȋn anul financiar viitor”, a ȋncheiat Isabela Buhai, Delivery Manager al centrului de livrare din Cluj.

Endava a înregistrat anul trecut în România o creştere de peste 40% a cifrei de afaceri, până la 311,9 mil. lei (69,5 mil. euro), urcând astfel pe locul 3 în topul celor mai mari firme de soft de pe piaţa locală, după Oracle şi Bitdefender, conform datelor furnizate de companie pentru Anuarul IT&C al României

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO