Business Hi-Tech

eMAG: Anul acesta, de Black Friday ne aşteptăm la creşterea plăţilor cu cardul, diversificarea coşului de cumpărături cu produse din mai multe categorii şi creşterea comenzilor la easybox

eMAG: Anul acesta, de Black Friday ne aşteptăm la...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.10.2021, 12:38 2461

eMAG, cel mai puternic retailer online din România şi unul dintre cei mai mari jucători din regiune, cu afaceri de peste 8 miliarde de lei la finalul anului 2020, va organiza evenimentul Black Friday pe data de 12 noiembrie 2021, şi estimează o creştere a plăţilor cu cardul şi diversificarea coşului de cumpărături, potrivit unui comunicat transmis de companie.

„Anul acesta, clienţii vor avea parte, mai mult decât oricând, de categorii noi de produse în ofertă şi de livrare flexibilă, la orice oră din zi şi din noapte, în reţeaua easybox, care s-a dezvoltat accelerat în ultimii doi ani, de la 200 de unităţi în octombrie 2019 la 2.000 în octombrie 2021. Anul acesta, aşteptările vizează creşterea plăţilor cu cardul, diversificarea coşului de cumpărături cu produse din mai multe categorii şi creşterea comenzilor la easybox”, au transmis reprezentanţii eMAG.

De asemenea, fiecare ediţie Black Friday a atras clienţi noi care au comandat online pentru prima oară, astfel că numărul clienţilor care fac cumpărături online a crescut semnificativ şi va antrena în continuare trecerea în online, dar şi diversificarea categoriilor de cumpărături.

„Anul trecut, nouă din zece români ştiau ce este Black Friday, iar mai mult de 54% dintre aceştia îşi propuseseră să cumpere cel puţin un produs la ofertă, potrivit Kantar România.”

În ziua de Black Friday de anul trecut, eMAG a înregistrat aproximativ 12,4 milioane de vizite pe site, iar în primul minut de la start s-au comandat 8.260 de produse, comanda cu cele mai multe produse fiind plătită online cu cardul şi conţinând 97 de produse distincte din categorii precum băcănie, băuturi şi produse pentru îngrijirea locuinţei.

„Comanda ridicată în cel mai scurt timp s-a înregistrat la easybox, la doar 7 minute de la încărcare, chiar în ziua de Black Friday.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO