Business Hi-Tech

„Elefantul“ dansează din nou: Telekom surprinde în trimestrul patru cu dublarea profitului şi venituri mai mari cu 19%

Nicolas Mahler, directorul financiar al Telekom România: Am înregistrat creştere simultană pentru trei indicatori de performanţă majori - venituri, EBITDA şi flux de numerar operaţional, pentru prima oară în patru ani.

Nicolas Mahler, directorul financiar al Telekom România: Am înregistrat creştere simultană pentru trei indicatori de performanţă majori - venituri, EBITDA şi flux de numerar operaţional, pentru prima oară în patru ani.

Autor: Adrian Seceleanu

20.02.2020, 07:30 1142

Grupul a continuat să piardă clienţi, însă şi-a îmbunătăţit indicatorii financiari şi a raportat pentru prima oară în trei ani un flux de numerar pozitiv, după un an 2019 în care a mărit preţurile de două ori, a concediat peste 1.300 de oameni şi tăiat drastic cheltuielile.

Grupul Telekom România, format din fostul monopol din telefonia fixă Romte­lecom şi fosta companie de telefonie mobilă Cosmote, unul dintre giganţii de pe piaţa locală de comunicaţii, descris de multe ori - atât de rivali, cât şi de şefi ai companiei drept un „elefant“ datorită dimensiunii companiei, dar şi din cauza vitezei mici de reacţie în multe situaţii, a surprins ieri piaţa anunţând o dublare a profitului operaţional şi venituri totale mai mari cu aproape 20%.

„Pentru prima oară în patru ani, principalii indicatori financiari ai anului 2019 - veniturile, profitul operaţional (EBITDA) şi fluxul de numerar operaţional - au înregistrat creştere de la un an la altul. Veniturile consolidate ale Telekom România au crescut cu 5%, până la 980 mil. euro. Profitul operaţional (EBITDA) ajustat înainte de IFRS16 a crescut cu 5%, până la 144 mil. euro, înregistrând a patra creştere trimestrială succesivă. Fluxul de numerar ajustat (FCF) şi după excluderea plăţilor istorice către OTE Group, a înregistrat, de asemenea, o creştere relevantă de peste 55 mil. euro în 2019. Fluxul de numerar a devenit pozitiv pentru prima oară în ultimii trei ani“, a anunţat grupul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO