Business Hi-Tech

Electronic Arts prelungeste termenul ofertei de preluare a Take Two

31.03.2008, 19:45 26

Compania americana Electronic Arts (EA), cel mai mare producator de jocuri video, a extins termenul ofertei de preluare a producatorului de jocuri Take Two Interactive Software, dupa ce actionarii acesteia au dat semne ca nu sunt interesati de oferta gigantului american, scrie presa internationala.
EA, care a oferit 2 mld. dolari pentru Take Two, a prelungit cu o saptamana data de expirare a ofertei pentru 18 aprilie, dupa ce oficialii Take Two au stabilit sedinta actionarilor companiei pe 17 aprilie. Electronic Arts a declarat ca oferta de 26 de dolari per actiune pentru Take Two, creatorul jocului Grand Theft Auto, este mai mult decat rezonabila. Pe de alta parte, oficialii Take Two au precizat in mai multe randuri ca EA a subevaluat compania, data data fiind lansarea celei de-a patra generatii a simulatorului auto Grand Theft Auto, care va avea loc in urmatoarele cateva saptamani. In acest sens, actionarii Take Two vizeaza o marire de capital care sa sustina cresterea valorii de piata a companiei.
Potrivit analistilor, actionarii Take Two evita sa ofere EA un raspuns ferm, in speranta ca vor primi un pret mai bun, iar actiunile sale vor atinge un nivel mai inalt la bursa. Cotatia actiunilor Take Two a scazut cu 28 de centi la 25,33 dolari per actiune, iar actiunile EA au crescut cu 2,5 procente la 49,34 dolari per actiune, dupa ce s-au apreciat cu 46 de procente din momentul in care oferta pentru Take Two a fost facuta publica pe 24 februarie. Take Two a recunoscut ca este gata sa inceapa tratativele cu EA si alte companii interesate, in privinta acordurilor de confidentialitate inainte de lansarea lui Grand Theft Auto 4 pe 29 aprilie, desi anterior, orice discutie era programata dupa aceasta lansare. EA doreste sa deruleze procedura de preluare printr-o tranzactie negociata, actuala oferta fiind cu 64% mai mare decat pretul de inchidere din 15 februarie, ultima zi de tranzactii.
Actiunile Take Two pot amplifica riscurile asumate de catre actionarii sai prin amanarea unei posibile tranzactii, au declarat oficialii EA.
Potrivit analistilor, Grand Theft Auto 4 poate genera venituri de pana la 170 de milioane de dolari in prima zi, respectiv 360 de milioane in prima saptamana.
EA, creatorul Need for Speed, intentioneaza ca prin preluarea Take Two sa isi adauge Grand Theft Auto in portofoliul sau pentru a isi consolida pozitia de cel mai mare producator de jocuri video.
Pozitia sa este amenintata de o posibila alianta intre Activision, creatorul Guitar Hero, si Blizzard Entertainment, compania care detine drepturile pentru jocul World of Warcraft, cu peste 10 milioane de utilizatori abonati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO