Business Hi-Tech

eHow - cum sa iesi din situatii dificile

05.05.2004, 00:00 64



Cand esti la restaurant cu investitorul occidental pregatit sa bage bani in afacerea ta, orice detaliu pare important, iar raspunsul la intrebarea "ce vin sa comandam la friptura?" devine esential.



Astfel de situatii sunt nenumarate, iar raspunsul pentru toate aceste probleme il puteti gasi pe http://www.ehow.com, chiar daca accesati site-ul chiar din restaurant, cu ajutorul telefonului inteligent sau al laptopului.



Pagina contine informatii legate nu numai de desertul potrivit sau de gastronomie, in general, ci este utila in numeroase alte domenii de activitate. In total, articolele sunt impartite in 14 categorii, printre care se numara Finante/Afaceri, Calatorii, Sarbatori/Traditii, dar si sectiuni de divertisment precum Hobby-uri, Sport/Fitness, sau Moda. Din cele 14 rubrici principale ale meniului se ramifica 120 de sub-categorii cu zeci de articole fiecare.



Toate informatiile sunt verificate de editorii eHow si sunt prezentate intr-un limbaj accesibil (in engleza). Aflam astfel ca vinul rosu este potrivit atunci cand serviti peste si ca, in general este mai bine sa gusti vinul inainte, chiar daca numele suna cunoscut.



Sfaturile devin si mai utile in categoria de Business. Site-ul prezinta scenarii diverse si solutia pentru a iesi din ele. Una din categorii se refera la ce trebuie sa stii in momentul in care cumperi o companie, iar aici multi trec cu vederea plangerile adresate de clienti acesteia. De asemenea, in multe cazuri este uitata informatia legata de eventualele plangeri depuse in justitie, sau investigatiile aflate in curs contra respectivei firme.



Tot in eHow aflam ce investitii merg bine si pe vremurile in care inflatia e ridicata (imobiliarele si metalele pretioase), precum si faptul ca investitiile in actiuni nu trebuie facute decat daca exista informatii clare ca valoarea titlului va creste cu minimum 12%. Pentru pasionatii de statistici (in special din domeniul bancar), experienta eHow spune ca un dolar economisit astazi va insemna peste 20 de ani aproximativ 10 dolari (plus dobanzi, minus inflatie, etc.).



Pentru a accesa informatiile in timp util nu trebuie sa va inregistrati pe site. Daca doriti insa sa mai primiti din timp in timp sfaturi si sugestii de la eHow va puteti inscrie la Newsletter, in mod gratuit. In plus, daca sfaturile prezente intr-o anumita rubrica nu vi se par suficient de detaliate, le puteti transmite indicatii suplimentare, care urmeaza sa fie analizate si publicate de echipa eHow.



Proiectul a fost lansat in 1999 si este unul dintre supravietuitorii crahului dot-com. Site-ul a ajuns acum sa atraga zeci de milioane de vizitatori pe luna, iar fiecare subcategorie este plina pana la refuz cu diverse articole privind diverse situatii dificile. De exemplu, la capitolul "Cum sa conduci o afacere" sunt prezentate in jur de 300 de situatii diferite.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO