Business Hi-Tech

Efectele revoltelor din Statele Unite: Amazon interzice pentru un an folosirea tehnologiei de recunoaştere facială de către poliţie

Efectele revoltelor din Statele Unite: Amazon interzice...

Autor: Eduard Ivanovici

11.06.2020, 16:17 799

Amazon a declarat miercuri că va interzice pentru un an folosirea software-urilor de recunoaştere facială de către poliţie, pe măsură ce moartea afro-americanului George Floyd a presat tot mai mult marile companii tech să îşi declare poziţia în situaţia actuală, potrivit CNBC.

„Am susţinut constant ideea conform căreia guvernele ar trebui să creeze structuri mai puternice asupra folosirii în mod etic a tehnologiei de recunoaştere facială, şi în ultimele zile, Congresul pare pregătit să se confrunte cu această provocare. Sperăm că moratoriul îi poate oferi Congresului suficient timp să implementeze un set eficient de reguli, şi suntem dispuşi să ajutăm dacă ni se cere ajutorul”, a declarat compania.

Anunţul retailerului vine după ce IBM a declarat cu două zile în urmă că ii solicită Congresului să lanseze reforme de combatere a rasismului. După decesul lui George Floyd, directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, şi-a anunţat susţinerea pentru mişcarea „Black Lives Matter” şi a publicat o serie de e-mail-uri cu clienţii care nu sunt de acord cu punctul său de vedere.  

Rekognition, serviciul de recunoaştere facială al companiei, a devenit un subiect controversat înainte de izbucnirea protestelor din Statele Unite. Serviciul Web Amazon (AWS) au spus în trecut să tehnologia este folosită de organizaţii care lucrează cu forţele de ordine pentru a ajuta victimele unor infracţiuni. Compania nu a publicat numărul total al departamentelor de poliţie care folosesc serviciul.

AWS a lansat Rekognition în 2016, spunând că este un „serviciu care ne facilitează folosirea imaginilor din cadrul aplicaţiilor”. Anul trecut, Amazon a declarat că Rekognition este capabil să determine dacă o persoană simte frică în funcţie de expresiile faciale şi, de asemenea, serviciul poate stabili dacă o persoană este fericită sau tristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO