Business Hi-Tech

EBS: Am creste mai repede daca nu ar fi probleme pe piata muncii

EBS: Am creste mai repede daca nu ar fi probleme pe piata muncii

Lipsa resurselor umane pe piata muncii este un impediment in dezvoltarea firmelor care ofera servicii de outsourcing, sustin oficialii EBS

08.08.2008, 21:07 32

Compania EBS Romania, furnizor de solutii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning), a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 2,47 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 51% fata de perioada similara a anului trecut.
Tot in aceasta perioada profitul realizat de compania clujeana a fost de aproximativ 600.000 de euro, in crestere cu 108% fata de acelasi interval din anul trecut.
Tinand cont de rezultatele financiare obtinute in primul semestru din acest an, conducerea companiei clujene estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 5,6 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul 2007, iar profitul brut va ajunge la 1,4 mil. euro.
"Evolutia cifrei de afaceri in primul semestru din acest an se datoreaza cresterii cu 210% pe zona de servicii de tip Business Process Outsourcing, cresterea cu 70% a vanzarilor pentru implementarea sistemului ERP Clarvision prin incheierea a 22 de contracte noi, dar si majorarea afacerilor cu 30% pe piata serviciilor de programe de tip Nearshore", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, directorul general al companiei EBS Romania.
Porivit reprezentantilor EBS Romania piata de servicii de tip BPO este in crestere constanta in ultimii ani de zile, iar piata locala ERP intra progresiv in faza de consolidare a jucatorilor, estimandu-se pentru acest an o crestere de 18 - 20% a pietei fata de anul 2007.
"In prezent ne confruntam cu o avalansa de solicitari pentru proiecte si parteneriate noi, insa lipsa resurselor umane pe piata muncii este un impediment in dezvoltarea accelerata a firmelor care ofera servicii de outsourcing", spune Daniel Metz.
Incepand cu anul 2007, EBS Romania asigura serviciile de suport de la distanta a incidentelor in functionarea a 20 de sisteme sau aplicatii informatice care compun platforma intranet de date tehnice ale comerciantilor BMW din intreaga lume. Pe segmentul BPO (Business Process Outsourcing) EBS dezvolta servicii payroll, precum si suport si mentenanta pentru sistemele informatice.
Tot anul trecut EBS Romania a intrat si pe piata germana cu sistemul software integrat Clarvision ERP si a derulat mai multe proiecte pe piata serviciilor adiacente informatice de tipul suportului si administrarii la distanta a unor sisteme informatice. Dintre acestea EBS a realizat productia de prelucrare logica a buletinului oficial al statului Luxemburg si pregatirea de tipar a publicatiilor Bancii Central Europene din Frankfurt.
EBS Romania a fost fondata in anul 2000, de catre un dezvoltator de sisteme ERP din Germania. Din anul 2002, firma a fost preluata de managementul actual, in prezent, EBS Romania fiind furnizor de software ERP, servicii de IT outsourcing, BPO si dezvoltarea de aplicatii software la cerere. Actionarii companiei clujene sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din actiuni si cetateanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO